7 Juli Mormont
Door: Maarten Hendriks
09 Juli 2007 | België, Riemst
Opzoek.
Opzoek naar mezelf,
naar mezelf in een ander,
en een ander in mij.
dat onbekende terrein
zoveel uit me boven
en ik mezelf kan zijn
Anne-Lies
Als ik achter Francochamps over een kronkelweggetje door de groene naaldbossen tegen de heuvel op klim moet de tractor hard werken. Hij kan alles in de hoge versnelling tussen 1200 en 1500 toeren aan. Ik nader een gehucht van acht boerderijen. Daar hebben ze het geluid van de BM al van ver horen aankomen. Ze kennen het geluid van deze drie cilinder niet. Mannen en vrouwen kijken op van hun bezigheden. “Wie is dat?”vragen zij zich af. Het BM-etje doet alsof er geen 10% helling bestaat en hij krijgt de duimen omhoog van de omstanders. Dat is niet niks want het zijn stuk voor stuk kenners.
Om ongeveer vijf uur draai ik van de “grote” weg af naar het gehucht Mormont om een plekje voor de nacht te vinden. Het eerste en achteraf ook het beste gezicht dat ik zie is van Dominique. Hij is een 54 jarige Braziliaan, die in het huisje van zijn ex woont. “Zet de wagen daar maar neer. Aucune problem.” Hij verdient de kost met het maken van kunstzinnige voorwerpen van pitten en zaden en kokosnoten. Dominique zit net als ik verlegen om een praatje. Al gauw kletsen we op het bordes van de wagen over alle wereldproblemen en na het derde pilsje hebben we ze ook merendeels opgelost. Dominique schrijft ook een gedicht in het Portugees in het gastenboek met als titel: O viagante. Dat betekent: Le voyageur. Het schijnt over de wereld, de ruimte, de satelieten en de liefde te gaan. Als de zon bijna ondergaat lopen we een rondje om de kerk, waar in het gemeenschapshuis een bruiloftsfeest aan de gang is. Even later wensen we elkaar: Bonne nuit.
09 Juli 2007 - 09:48
Wauwel..:
zo zeg.. buur jij amuseert je wel.. ik ook hoor daar niet van.. want ben gisteren avond nog met een vriendin en mijn paardrijinstructrice (die beweert tegenwoordig dat ze mijn zus is) en haar vriend, een ijsje gaan eten in brunssum echt wel gezellig hoor..
maar een jaarje weg zou ik ook wel kunnen gebruiken en vooral nu!!:O
groetjes Lauraa! -
13 Juli 2007 - 18:14
Pascal, Mieke & Kris:
Hoi Maarten,
Pascal is hier net bij ons om de foto's van ons afgelopen MTB weekendje te bekijken, en.... we hebben enkele leuke foto's van ons met jou en je tractor genomen.
Via de foto's konden we je site terugvinden en tot onze grote verrassing had jij op jouw beurt ook enkele leuke foto's van ons Mieke en de rest genomen.
Trouwens leuke tekstjes en een aangename site.
Afspraak voor een volgende bidon "de l'eau potable" in Bouillon op 28 en 29 juli!
Doeiiiiiiiii,
Mieke, Kris en Pascal
13 Juli 2007 - 18:15
Kris, Pascal & Mieke:
Oeps, vergeten... naar welk email adres kunnen we de foto's doorsturen ?
K