20 Mrt. Florence.
Door: Maarten
21 Maart 2008 | Italië, San Romano
De trein overbrugt de afstand in drie kwartier. Hier ga ik vandaag verloren lopen. Een boek en plattegrond moeten me overzicht geven over de stad. Ik ga enkel de kerk van Santa Maria Novella binnen. Die ligt vlakbij het station; vandaar. Helaas zijn ze de gevel aan het restaureren. Het is een prachtige kloosterkerk uit 1278 opgetrokken uit twee soorten marmer met binnen mooie fresco’s. Dat belooft wat voor de rest van de stad. Foto’s maken mag niet. Ik doe het toch, maar die mislukken. Dat is de “straf” voor ongehoorzaamheid.
De andere foto’s geven een eerste indruk van mijn indruk.
Het zwijntje ( porcellino ) brengt geluk. Aai hem over z’n snoet en je komt terug in Florence. Leg een muntje op zijn tong. Als het naar buiten glijdt en het raakt de spijlen van het rooster eronder niet, dan zul je zeer gelukkig worden. Word je niet gelukkig, dan heb je zonet een goed doel gesteund.
Bij het Museo d’ Uffizi, een van de belangrijkste kunstmusea ter wereld, staat een file. “Er zijn nog honderd wachtenden vóór u!” dan zit er niets anders op dan te reserveren. Pas over twee dagen kan ik om 14:00 uur terecht in de 45 zalen met zeldzame kunststukken. Het zal het wachten wel waard zijn.
IJs eten is een must. Met ijs ben je cool. Er is meer ijs in Florence, dan op de Noordpool. In ieder geval zijn er meer smaken. De stracciatella, cioccolata, vaniglia, banana en tientallen andere smaken lokken je naar binnen om een gelato te kopen.
In San Romano ligt de was keurig gestreken op mij te wachten. Na een gesprek in het Frans over de Roulotte, Nederland en andere landen van mijn reis wenst het team van Lavanderia Azzurro iedereen: Buona Pasqua. Daar sluit ik me bij aan.
21 Maart 2008 - 11:32
Theo:
Maarten, een tip voor het (heel stout) maken van verboden foto's. Stel je toestel zo mogelijk in op tijdopname (vaak is dat de stand Party oid) en zorge dat de flitser onderdukt is. Ga op een bakje in kerk of museum zitten en zet de camera naast je op de zitting. Richt op het doel, kijk onschuldig een andere kant op en druk op de knop. Zorg er voor dat ie niet piept of een ander geluid produceert. Aldus heb ik vele redelijke tot mooie foto's gemaakt.
Sukses en groet uit Spaubeek -
21 Maart 2008 - 11:55
Ed:
Hallo Maarten,
Alweer een stuk verder in Italië en in het mooie Florence aangekomen.
Dat ziet er mooi uit en we zijn er 2 jaar geleden ook geweest.
Hier is het erg slecht weer met regen, hagel, veel wind en af en toe een donderslag. Echt Paasweer dus. Wij krijgen nog bezoek voor de paasdagen, maar dat zal wel veel binnen zitten worden. Bij jullie zal het wel beter weer zijn hoop ik voor jou.
wij wensen je nog een paar hele fijne paasdagen en tot horens,
Groeten Ed uit Venray -
21 Maart 2008 - 12:44
Douwe:
Wat een prachtige stad he Maarten! Als je tijd over zou hebben, dan is het museum van Leonardo da Vinci (achter het Uffici) heel erg de moeite waard.
En mocht je pad je naar het zuiden voeren, dan zal Siena het op prijs stellen en je belonen wanneer je haar bezoekt.
Fijne paasdagen!
Groet Ans en Douwe -
21 Maart 2008 - 12:53
Marjoleine:
Nog een adresje voor heerlijke koffie en patiserie,"Rivoire"Piazza delle Signoria
Geniet van het mooie Florence
Gr uit Harderwijk -
21 Maart 2008 - 14:27
Ane En Peter:
Hallo Maarten,
Ik lees nog steeds je verhalen, zijn af en toe wel lang, hopend komen wij ook op al die mooie plekken mits Peter doorwerkt aan zijn camper. Hier gaat alles zijn gangetje in het winterse Limburg.
Mogen wij je fijne paasdagen wenssen en natuurlijk nog veel plezier tijdens je tocht.
Groeten uit de Meterik -
21 Maart 2008 - 14:57
Jannes & Betsy :
hallo Maarten weer een stuk verder he, nu al weer florence we hebben weer wat leuke fotos van je gezien we wensen je verder weer een goede reis en vrolijk pasen groetjes van Betsy &Jannes -
22 Maart 2008 - 10:07
Yvonne En Leo:
Hoi Maarten,
Wij zijn sinds afgelopen woensdag weer thuis. Hebben het verder erg leuk gehad. Heb gisteren gauw bijgelezen en we zijn blij dat het allemaal wel lekker loopt voor je.
Nou je weet het hé, we volgen je tot je weer thuis bent.
Veel plezier en succes
groetjes yvonne en Leo
ps we hadden je toch gewaarschuwd voor de kou!!!!!! Wij hadden begin vorige week ook onze dekebedden verdubbeld. -
22 Maart 2008 - 12:23
Hermie:
De weg van de zandkorrel
Er was eens een zandkorrel,die zichzelf
voor de aardigheid liefde had genoemd...
Het verhaal ging al snel rond natuurlijk
dat op het strand waar de zon scheen
en zo mooi op en onderging de liefde voor het oprapen lag....
de mensen stroomden toe,en iedereen
graaide er op los,knielend op het strand,
bezitterig, vuisten vol zand en de liefde glipte door hun vingers....
Totdat er een wijze vrouw...
een handje vol zandkorrels nam,
liet rusten,liggen liet schitteren in het licht,
en de hand ging niet krampachtig dicht,
en de liefde... opgepakt en gestrand.....
bleef gewoon liggen in de palm van haar hand.
Lieve Maarten, vanuit Appingedam een Paasgroet.
Hermie -
22 Maart 2008 - 12:25
Hermie :
Achter liggen moet een komma. het leest anders zo raar.Sorry!