13 Aug. Vreemd - Reisverslag uit Inverness, Verenigd Koninkrijk van maartenhendriks - WaarBenJij.nu 13 Aug. Vreemd - Reisverslag uit Inverness, Verenigd Koninkrijk van maartenhendriks - WaarBenJij.nu

13 Aug. Vreemd

Door: Maarten

Blijf op de hoogte en volg

14 Augustus 2007 | Verenigd Koninkrijk, Inverness

Ik word wakker om half acht. Dat is deze reis nog niet eerder gebeurd. Er is iets anders dan anders. Liggend op mijn rug met de handen onder mijn hoofd denk ik rustig na. Het onbestemde gevoel, dat ik iets moet, laat mij niet los. Ik tast naar mijn mobieltje op het nachtkastje. Daar staan de belangrijke zaken in de agenda. Hier heb ik hem: maandag de dertiende augustus. Opgelucht haal ik adem. Ik moet niks. Vandaag moet ik hélemáál niks.
Er staat: Begin nieuw schooljaar!
Dat doet me met een glimlach denken aan mijn collega’s, die dadelijk zichzelf weer inspannen en aan het tuig trekken om de kar van opvoeden, begeleiden, snotneusjes afvegen, rekenen, correctiewerk, taal, surveilleren, vergaderen en nog duizend dingen meer, op gang te trekken. Succes allemaal. Ook de kanjers van groep 8.
Ik draai me nog eens om. Ik zie wel hoe laat ik opsta.
Het belooft een mooie dag te worden. Onderweg zie ik Gary wandelen met een soort buggy. Hij reist al jaren over de wereld. Eerst met de fiets en nu te voet. Je moet maar eens kijken op zijn website www.walkingman.org .
Wat later staan er twee vriendelijke meiden langs de kant voor een lift. Normaal laten lifters hun duim zakken, maar deze twee zusjes niet. Ook al gaat het niet snel, deze ervaring willen ze ook meemaken. Oké, maar dan schoenen uit. De loeizware bagage erin en die twee op bed liggend door de achterruit zwaaien en gekken naar de achteropkomers. Na vijfentwintig kilometer moeten ze eruit. Dit hadden Steffi en Corinna niet willen missen.
Onderweg langs Loch Ness stop ik zo nu en dan om foto’s te maken. En ja hoor, ik heb het geluk van mijn leven. Een foto waarop je het monster ziet en het drama als het monster een klein bootje in de diepte laat verdwijnen. Gruwelijk. Het zal wel in alle kranten staan.
In Inverness, dat net ten oorden van Loch Ness ligt stop ik langs de weg op een aantal parkeervakken en ren naar een politieauto toe, die wacht voor een verkeerslicht, om te vragen naar een veilige plek voor de nacht. Op dertig meter achter mij hoor ik een klap en wat denk je? Er botst iemand op mijn Pipowagen. Ik spring op de weg en laat haar meteen stoppen. De politieauto rijdt een rondje en komt dan kijken. De lieftallige Jenny Severin uit Boston USA heeft hem niet zien staan en bekent, dat het links rijden een drama is. Dat is te zien. Wat dames al niet doen voor wat aandacht! Haar eigen schuld en zo vullen we, nadat de politie ons weer verlaten heeft, de papierkraam in. Morgenochtend tref ik haar bij de Budget Car Rental. Overmorgen vliegt ze terug. Wat een pech.
Met hulp van nieuwsgierige omstanders vind ik bij Tomm’s truckstop plek om te staan. Daar staat trucker Dunclan Makepeace met een vracht nieuwe auto’s op zijn trailer. Hij nodigt mij uit voor een bier in de Pub waar ze livemusic spelen. Daar heb ik geen spijt van. De muziek is goed en de Guinness smaakt na de botsing beter dan anders. Toch slaap ik slecht. Ik droom, dat ik onderwater met de trekker tegen Nessie aanbots en dat loopt slecht met mij af.

• 14 Augustus 2007 - 15:58

Yvonne:

Bahah wat een HEERLIJK leedvermaak. Geweldige foto, heerlijk om die vrolijke snoet van je te zien.
    Lachu kan hij wel die Maarten. Nee dan wij, arme ploeteraars, hebben toch iets verkeerd gedaan.
    Ik smul nog steeds van je verhalen en zit regelmatig stiekum op je schouder en laat me mee nemen naar monsters en naaldbomen en botsende vrouwen.

Ik kan alleen maar concluderen dat je als Pipo veel meer meemaakt dan als een Yvonne op haar werk.
    Tja verschil moet er zijn.

Broer hou je haaks en doe Nessie de groeten als je hem/haar? weer ziet.

Dikke kus.

• 15 Augustus 2007 - 08:46

Mariet:

Gelukkig valt de schade mee en hoef je niet in de buitenlucht te overnachten.
    Tot nu toe geniet je volop van je trip , dat vertaal ik tenminste uit de foto's.
    Nog heel veel plezier mooie belevenissen wens ik je toe.
    Mariet ( gewoon iemand die je bij deze onderneming volgt )

• 15 Augustus 2007 - 17:49

Hr. En Mevr. Peters.:

Wat gaaf man en ook wat een lef. Ik zou het niet durven, maar ben ook maar een vrouw. Hopelijk maakt je vrouw het goed, de tijd dat je weg bent en dat is een heeeeeeeele tijd. Ik wens je het allerbeste en een hele fijne en vooral veilige tijd.Maak het goed en vele groetjes van de heer en mevr. Peters uit Schinveld.
    (We blijven je volgen)

• 15 Augustus 2007 - 18:32

Britt:

ha die meester alles goed met mij wel. De school is weer begonnen het is heel leuk met meester Douwe. Hij maakt veel grapjes. Morgen krijgen we meester Gerrit ben eens benieuwd. U heeft een leuk verhaal geschreven u had het ook over ons dat vond ik wel leuk.Nou nog een goede reis en nog veel plezier doei doei Britt

• 15 Augustus 2007 - 19:34

Ane En Peter:

Ha die Maarten,
    Jammer van de schade aan je woninkje, Maashorst repareerdt dit met liefde en plezier.
    Maar zolang je zelf nog geen schade hebt mag je niet treuren. Zo te lezen gaat het nog steeds goed met jou.
    Geniet er nog van nu het weer nog redelijk is, straks in de winter zul je blij zijn met je kacheltje. En een Hendriks laat zich niet kennen als het weer om gaat slaan.

Gassennnnnnnnnnn

Groeten uit de Meterik.

• 16 Augustus 2007 - 14:19

Marjo Van Canisius:

Hallo Maarten,
    En hoe bevalt het tot nu toe? Alleen jammer van de schade aan je pipowagen.Nog een goede reis gewenst.

Marjo van Canisius

• 17 Augustus 2007 - 13:42

Hanny:

Jij ook goede morgen, andere collega!
    Het is nu inmiddels vrijdag en we zijn al weer helemaal gewend. Alsof er geen vankantie is geweest.
    Maar jouw berichtjes helpen. Heel erg!
    Iedere dag haast ik mij naar huis en computer om de Email te checken. Als er dan weer een stuk dagboek op staat ben ik zelf ook een beetje aan het reizen.
    Geweldig, blijf schrijven Maarten. Het wordt enorm gewaardeerd!!

• 18 Augustus 2007 - 08:42

Cyrilla Klaassen:

Hoi meester, wat een avonturen maakt u allemaal mee. enja toen u nog lag te slapen waren wij (gr8) al aan het ploeteren in de klas bij meester Douwe. Het was wel ff wennen zonder u maarja alles went.ik wens u nog veel reisplezier toe zonder verdere schade. gr cyrilla
    ps ik moest van mijn moeder zeggen dat u heel mooi schrijft maar dat wist ik al haahahah

• 24 Augustus 2007 - 20:32

Marion.:

Droom maar van Loch Ness.
    Maar in Schotland zegggen ze :
    Don't dream your life,
    live your dream.

Warme groetjes.

• 27 Augustus 2007 - 16:05

Skadi En Geert:

We zijn je tegengekomen toen je langs Loch Ness reed. Wij zaten in die rode Peugeot die je 3x inhaalde. Leuk om ineens een Nederlandse trekker op de weg te zien. Wij hebben het monster trouwens ook gezien. We zijn inmiddels weer thuis na een maand rondtrekken in Schotland. Wij vonden het een heel mooi land. Goeie reis verder!