11 Jan. Sevilla adiós!
Door: Maarten
14 Januari 2008 | Spanje, Sevilla
In de binnenstad neem ik de futuristische tram naar de Prado de San Sebastian. Deze tuin ligt tegen het Plaza de Espana aan en daar wil ik naartoe.
Wow! Dat monument is te groot voor de camera. Dan maar delen fotograferen om indrukken vast te houden. In elke nis met bank is een gebeurtenis per provincie uitgebeeld op tegels. Prachtig! De brugleuningen zijn ook erg gaaf!
Dan steek ik over naar het grote Parque de Maria Luisa. Het is er dichtbegroeid en stil. Stadsgeluiden dringen slechts gefilterd door. Een oase in de drukte. Ik zigzag en verwonder me over de verborgen hoekjes. Ontdek je plekje! Voor mij is er de speeltuin, voor de zwerver een bank, voor de romanticus een prieel, dus voor elk wat wils.
Dwars door het oude centrum gaat het te voet terug naar het busstation, een koets is te duur. Vandaag sluit ik Sevilla af. Het heeft me verrijkt met haar geschiedenis en met de vele, machtige, mooie monumenten.
15 Januari 2008 - 09:55
Katelijn:
schitterend!
je doet me echt zin krijgen in Sevilla, gekke Maarten. Vooral die speeltuin lijkt me wel wat.
Katelijn