17 Mrt. Gumdag.
Door: Maarten
18 Maart 2008 | Italië, Rome
De banden …! Ik moet er niet aan denken, ik durf niet te kijken. Vandaag wordt gegumd. De diesel van € 1,40 de liter loopt zienderogen uit de tank. Ik krijg honger van het gesjees, maar gun me de tijd niet om te eten. Nu stoppen is zonde. De smalle spaghettiweggetjes eisen alle aandacht voor haarspeldbochten en tegenliggers. In haarspeldbochten bergaf zorgt de zware wagen, dat zelfs een tractor gaat driften. Bergop dreunt de trekker door kleine gehuchten waardoor de mensen uit hun huizen komen. Prachtig om te zien hoe mensen reageren. Bij de één staat de mond getuit, alsof hij net nog een melodietje floot. De ander zet grote ogen op en de mond zakt langzaam verder open. Weer een ander glimlacht en trek dan een grote grijns. Er zijn er die naar hun oren grijpen en de ogen dichtdoen. Sommigen draaien zich weg, alsof ik er dan niet ben. Soms kijkt iemand monsterend met gefronst hoofd en een kusmond, alsof de herrie uit een ufo komt. Heel af en toe zie ik een verrukt, blijkijkend gezicht met wijd open mond en grote ogen, alsof hij een cadeautje krijgt. Mensen geven een duim, steken een gebalde vuist omhoog, zwaaien of klappen. Iedereen is anders.
Ik zie Levanto zeshonderd meter onder me aan het water liggen en op het bord langs de weg staat nog 8 km. Na een middag ingespannen kringelen over bergen en door bossen met af en toe verrassende uitzichten over de zee en de kustplaatsjes dender ik het plaatsje Levanto binnen. Zo ik ben d’r en iedereen mag het weten. Op de versnellingsbak en de motorkap kun je onderhand een eitje bakken, toch geen klap verkeerd gegeven en dat voor 41 jaar oud.
De eerste camping heeft geen grote plek voor mij. De andere drie campings gaan pas twee dagen vóór Pasen open. Nu sta ik twee dagen op een parkeerplaats voor campers, waarvan de betaalautomaat het niet doet.
18 Maart 2008 - 09:14
Maarten Hendriks:
Hallo Allemaal.
Ik heb fotoruimte erbij gekregen. Alles is bijgewerkt vanaf 9 maart. Veel kijk- en leesplezier.
Maarten Hendriks -
18 Maart 2008 - 09:16
Theo & Marjoleine :
Hoi Maarten, Bella Italia!
Alweer een mooi land waar jij doorheen gaat toeren. Dat zullen wel vele heerlijke cappuccino,pasta,pizza en grappa worden. Fijn dat je er weer van die fraaie foto's bij kunt plaatsen.
Groeten uit Harderwijk -
18 Maart 2008 - 19:22
Bob:
Dag Maarten,
Heb een paar dagen je "verhalen" (echt) gemist wegens bezigheden buitenshuis dus heb net even bijgelezen. Wat zie jij veel en wat een ervaringen! Heb je foto's bewonderd, speciaal de vergezichten en natuurlijk ook van dat "bootje" in Monaco. Oliegeld of zwartgeld ? Je schrijft niets over technische zaken dus ik neem aan dat het machientje het goed blijft doen. In Spanje dacht ik wel eens "het is een krap tijdschema tot medio Juni " maar je voortgang is verbluffend. Ruik je de stal of is er onderweg minder te zien. Zeker is dat je daar nog mooi weer hebt. Hier voor de Pasen: Toenemende kans op sneeuw, veel wind, nachtvorst en vooral veel regen. Kortom het is hier nog steeds meteorologisch "behelpen". Geniet daar dus maar van de Italiaanse zon en van alles wat je onderweg aan "natuur" ziet, vervolg voorzichtig en blijf schrijven. Wij blijven het lezen.
Hartelijke groet, ook van Hermie, Bob -
18 Maart 2008 - 19:26
Mr. Plod:
Exciting news, you are now in Italy and the old tractor is getting up the hills jolly good, keep up the good work. form Molly and David Bate (Pickering UK) -
18 Maart 2008 - 19:28
Mr. Plod:
18 Maart 2008 - 22:35
Marion.:
Hallo Maarten.
Probeer eens een limoncello likeur ,smaakt klasse.
Fles goed in de friezer koelen.De glaasjes eveneens koelen.
SALUTE.
19 Maart 2008 - 13:23
Katelijn:
hey Maarten
prachtige zeefoto's!
En hoezo, Levanto? Da's ook toevallig! Ik ben net bij Levanto in Antwerpen begonnen, voor een buurtproject in Antwerpen Binnenstad! Weet je wel, het Steen met Lange Wapper, de kathedraal, de Kloosterstraat met de brocanteriewinkeltjes, waar we samen rondliepen, vorige zomer? Da's nu mijn werkterrein, voor Levanto vzw.
En daar in Levanto toer jij dus als toerist rond? Mijn fantasie slaat op hol, ik zie jou al met je tractor in de kleine straatjes van St-Andries rondtuffen, want verdwaald in "Levanto", haha!
lieve groetjes en paaszoenen,
Katelijn