2 Okt. Lost in London.
Door: Maarten
03 Oktober 2007 | Verenigd Koninkrijk, Londen
We nemen afscheid. Jurrie is oké. Hij heeft mij op sleeptouw genomen, aan het lachen gemaakt en aan het denken gezet. Ik heb er een vriend bij. Jurrie, als God wil, zullen we elkaar volgend jaar weer treffen. Hij begeleidt me met zijn auto tot ver buiten Oxford, de universiteitstad, die zijn naam ontleent aan een doorwaadbare plaats voor ossen.
Net als vier dagen geleden wordt dit een lange zit op drie- en vierbaanswegen. Vóór zes uur ’s avonds ga ik London niet in om acht pond tol te besparen. Op een tankstation op één mijl voor de tolzone eet ik een uitgebreide maaltijd, want ik zal daar twee uur wachten. Het BM-etje liep sneller dan gedacht. Shachar Barak loopt om de tractor heen terwijl Alan de ambulance voltankt. Het is een gezellige babbel. Shahar heeft ook de reiskriebels en vertelt over zijn reis naar Spanje. Ter afsluiting poseren ze voor mij.
London is een voorproefje voor Parijs. Ik zal straks een idee hebben, hoe het is om een grote stad te doorkruisen en ook nog snel enkele foto’s te maken, als bewijs van moed of zo je wilt dwaasheid. De kriebels in mijn buik zijn niet meer weg te redeneren. Ik laat ze maar, ze horen erbij.
Zes uur. London here I come!!
Met het enthousiasme en optimisme van de onwetende stort ik me in de gigantische stroom traag bewegend blik. De regen reflecteert de brandende lampen en hun rode en witte weerschijn op de natte weg. Alles gaat als gepland tot ik ergens een afslag mis. Daar sta ik dan in de regen op een bushalte in Oxfordstreet in hartje London.. Ik kan de straat niet vinden op de kaart. Aan voorbijgangers vraag ik om aan te wijzen waar ik ben. De regen en het donker maken het moeilijk om de straatnamen te lezen. Staande met mijn hoofd uit het schuifdak toveren de druppels op de brillenglazen London in een schitterend decor van neonstralen en sterren. Trafalgar Square, Piccadilly Circus, de Thames en de Tower Bridge zie ik dankzij die regen in een weerspiegelende, kleurrijke duizeligmakende wereld. Eigenlijk heel mooi en bijzonder. Het kost me twee en een half uur om de stad door te wurmen en nog een uur om me aan de stad te ontworstelen. Ik sta nu op 100 km vóór Dover in een klein plaatsje langs de A2. Morgen ga ik de overtocht boeken. O ja, dit moet ik nog even kwijt: Parijs doe ik ook, maar dan overdag.
03 Oktober 2007 - 15:36
Jeannie:
ik stuur je anders wel de kerstverlichting op,,hang je die aan je wagen,,heb je verlichting genoeg,,,
prachtig je verhalen,,petje af,,!!
knuffff -
03 Oktober 2007 - 19:26
Mr Plod:
Hello Maarten, I see you are now in London, how I wish I could I could read dutch so I could read all about your exploits. -
03 Oktober 2007 - 20:55
J.sleutels:
mag je wel met dat gevaarte op de snelweg? -
03 Oktober 2007 - 22:19
De Volvoman:
Hallo Maarten, ik las dat je England gaat verlaten.Al bij al een prachtige reis, mooie verhalen, gastvrije mensen.
we wensen je een goede overtocht naar het vaste land.
Het Bolindertje doet het goed, op naar Parijs.
In Parijs was 100 jaar geleden al een depó van Bolinders die ten toon gesteld werden, in de vorm van tractoren op ijzeren wielen, stationaire motoren, industrie en houtbewerkings machines.
Het depó Etablissements De Materiel was gevestigd aan de Boulevard Raspail 75 te Paris.
Groeten uit Deurne
04 Oktober 2007 - 00:15
Joost De Vries:
Maarten...heb wel n pilske op...heb net n gezellige avond gehad..hoop dat jij je ook vermaakt?! mja, s eigenlijk n domme vraag! je geniet met volle teugen..k blijf je volgen..yesyes!! vind t super!
Groets, Jozef! -
04 Oktober 2007 - 07:13
Tim T' Kint:
Dag Maarten,
Afgelopen zomer zag ik tijdens mijn middagpauze op de parking van een supermarkt te Waterloo in België zo'n knalgroene trailer met daar een tractor voor. Schitterend vond ik dat. Ik ben effe gestopt en ging nog snel gedag zeggen aan de chauffeur. Dat bleek een Hollander te zijn !
Wat een gekke toestand.
Allicht herinner jij je daar helemaal niets meer van, maar voor mij was het het begin van een heerlijk verhaal. Je gaf me immers snel het adres van deze site mee voor je glimlachend vertrok.
Pas een paar dagen later ging ik toch maar eens kijken en sinsdien ben ik enigszins verslaafd.
Ik ben (positief) jaloers op de avonturen die je beleeft, geniet van je schrijfstijl en je foto's, kortom : ik hoop dat je nog heel lang mag rondreizen en mooie foto's mag maken waar ik net als zovele anderen zal van genieten.
Veel plezier nog vanuit Waterloo !
Tim -
04 Oktober 2007 - 11:15
Katelijn:
goeie overtocht, Maarten!
en kijk uit voor watergeesten en zeemonsters.
of net niet? zelfs met die zou jij met veel plezier kennis willen maken en een pint gaan pakken, wed ik.
Met de hoed in de hand enzovoort, en met een open geest ben je overal welkom geweest!
veel plezier in Parijs,
Katelijn -
04 Oktober 2007 - 17:19
Gerrit:
We hoorden vandaag van Jef over jouw toch dwars door Londen. Erg gewaagd! Ga je nu ook de Champs d'Elyssee onveilig maken? -
04 Oktober 2007 - 19:28
Bert En Marijke :
Hallo Maarten.
Net op je site gelezen dat je binnenkort Frankrijk onveilig gaat maken! Wie weet kom je nog bij ons in de buurt, bij deze ben je van harte welkom! We smullen van je verhalen, heel erg leuk allemaal.
Groetjes van Bert en Marijke. van de Schootbrugge. -
04 Oktober 2007 - 23:42
Nick Devonport:
Hi Maarten.
I met you in the pub in Dover before you were due to leave for Calais. Good luck with your journey, hope it goes smoothly. Enjoy Paris!
Regards
Nick D.