3. Dec. Tweede reisdag naar Fatima.
Door: Maarten
04 December 2007 | Portugal, Lissabon
Al snel verlaat ik de grote weg en duik het landelijke achterland in. Jammer van de regen en de mist, want er zaten prachtige bergweggetjes bij. Niet getreurd, deze dag vier ik als dag van het “diesel stoken.”
In Lousa moet gepind worden. Als ik terugkom bij de wagen, maakt een vrouw foto’s. Het kan niet missen, ze is Nederlandse, want ze staat een beer van een camper met een scooter achterop de drager. Ze komt uit Venlo en wil de binnenkant ook wel zien. Gezellig op z’n Limburgs keuvelend nodig ik uit voor een kopje koffie, terwijl er ergens voortdurend geclaxonneerd wordt. Haar man Jan is ongeduldig en toetert dat hij weg wil. Een Limburger op vakantie die geen tijd heeft, dat kan toch niet! Ik ga naar hem toe. Jan heeft zijn bedrijf in Venlo, gespecialiseerd in revisieonderdelen voor Japanse auto’s verkocht, toen hij vijftig was. Nu toeren ze om de drie maanden rond in hun joekel op wielen. Hij moet ook even kijken in mijn pipowagen. Jammer, dat ze niet meer tijd hebben.
Het einde van vandaag vindt plaats in Cernache de Bonjardim, nog zo’n tachtig kilometer ten noorden van Fatima. Ik hoef morgen dus niet alles meer.
Dan een telefoontje van Dory met voor mij wel héél slecht nieuws. Ze gaat vijf december, dat weet ik, naar het ziekenhuis. Dat is niet zo heftig, maar ze kan dan een hele tijd niet uit de voeten. Dus met Kerst mij opzoeken gaat niet door. Ik moet een paar keer diep slikken. Ik had er me zo op verheugd. We verschuiven het voorlopig naar de carnaval. Gelukkig valt carnaval vroeg dit keer. Als Dory ophangt, ben ik flink aangeslagen. Ik zit nu met een kater. Van slapen komt nu niet veel.
05 December 2007 - 10:10
Katelijn:
heu, maarten?
uit-en weer aankleden om een sleutel te vinden? je maakt ons wel érg nieuwsgierig! waar had jij die die dan wel verstopt? én weer vergeten?
die wazige dag heb je weer héél mooi in beeld gebracht!
en dat valt wel erg tegen, dat Dory niet met kerst kan komen, da's op z'n minst even wazig in je hoofd! van de tranen in je ogen?
gelukkig gaat morgen de zon weer schijnen, zowel letterlijk als figuurlijk, ik heb al even gespiekt naar je volgende bericht ...
dory, beterschap meis!
liefs,