17 Nov. Wat ik ga doen.
Door: Maarten
21 November 2007 | Spanje, Burgos
Wat ben ik toch een weke bips. Zij LOPEN zeker nog vijf weken en ik RIJD er in één week naar toe. Wat emmer ik toch over vijf dagen rijden. Hoe vaak kan ik nog in Santiago zijn? Nou dan!
Als ik dan ook nog een fietster, die ik even van tevoren inhaalde, staande houd op een tankstation voor een babbel; ben ik helemaal om. De sportieve meid is Jessica Browne uit Calgary in Canada. Zij fietst vanuit London naar Santiago om daarna de toer af te maken door Oost-Europa. Dat wordt koffiezetten. Ze is drieëntwintig en afgestudeerd technisch ingenieur om te werken op olieplatformen. Dat is niet meer wat ze wil, dus neemt ze haar spaarcentjes op en vertrekt naar Europa om er te fietsen. Misschien leert ze hier, wat ze met haar leven gaat doen. Haar vader lag erg dwars bij haar plan om naar Europa te gaan, maar is nu haar grootste fan. Daarbij glimlacht ze breeduit. Ik geniet, als ze vertelt hoe geweldig ze het vond in de Pyreneeën. Ze beklom met haar loodzware fiets een pas. Het regende en waaide die dag. Bijna boven gaat de regen over in lichte sneeuw. Ze vindt het prachtig om de kou, de wind, de sneeuw en de vermoeidheid te trotseren en ze is voor de duvel niet bang. Een prachtmeid!
En ik? Ik moet wat minder naar mijn verstand luisteren. Mijn gevoel past vele malen beter bij mij, dan verstandig zijn. Ik ben al veel te lang verstandig!?!
Ik ga naar Santiago de Compostela.
26 November 2007 - 14:18
Katelijn:
Waauw, Maarten, nu hoor ik je écht slim praten! smile...
Bij wijze van positieve feedback doe ik je graag dit lollige citaat kado uit "Tao van Poeh" door B. Hofman:
"Konijn is knap," zei Poeh peinzend.
"Ja," zei Knorretje, "Konijn is knap."
"En hij heeft hersens."
"Ja," zei Knorretje, "Konijn heeft hersens."
't Was een hele tijd stil.
"Daardoor komt het zeker," zei Poeh,"dat hij nooit iets begrijpt."
Ons mens-dom komt er nog wel als we ooit écht snappen hoe het nu zit met emotionele inteligentie.
veel verder reisplezier in Spanje,
Katelijn