15 Okt Naar Versailles.
Door: Maarten
15 Oktober 2007 | Frankrijk, Parijs
Om twaalf uur in Versailles, dus de hele dag om het paleis te bezoeken. Ja, dáág!
Gesloten op alle maandagen!!! Morgen om negen uur ben ik de eerste. Nou dan kuier je nog door de tuin met al die andere sukkelaars. Dat doe je niet lang want het is koud door de flinke wind.
De tractor staat achter het station. Aan de politie gevraagd of het veilig is. Het is veilig en ze zullen enkele keren langs rijden. Dat doen ze ook.
Ik stook de kachel, lees en kook. Ik loop niet met een woordenboek door de supermarkt, dus ik kom thuis met een blikje “tripes”. Tijdens het koken ruik ik af en toe onder mijn oksels, stink ik zo? De aardappeltjes gaan goed. De gemengde groente ziet er goed uit. Als de stukjes vlees goed zichtbaar worden geloof ik mijn ogen niet. Eerst checken of ik hondenvoer gekocht heb. Nee, Tripes à la Caen. De mensen in Caen zullen het lekker vinden. Mijn huisje stinkt behoorlijk. Gatsie, ik moet hier vannacht slapen. Ik ben opgevoed met de regel: goed eten wordt niet weggegooid. Nou, vandaag wel. Het vermoeden van wat er nu in de pan ligt te sudderen wordt door het woordenboek bevestigd. Ik ben iets speciaals aan het klaarmaken ……….. pens!!!!!! Dat is voer voor de honden vannacht. Met een grote zwaai mieter ik de hele zwik door het raam naar buiten in de struiken. De ramen tegen elkaar open en de boel goed afwassen. Ik ga naar de friterie!
16 Oktober 2007 - 08:29
Emmy:
Heej Maarten,
Weer eens een berichtje van mij!! Het is erg druk op school en hebben weinig tijd om nog andere dingen te doen maar een kijkje op de website is altijd even leuk.
Veel plezier nog!!
Groetjes Emmy -
16 Oktober 2007 - 20:06
Ger Engel Natas:
Hoi maarten gefeliciteerd met dory
Ja wat is parijs toch mooi he heb je
s'Avonds lichjes van de eifeltoren nog gezien
En het verkeer wat een gekke huis
Je heb mooi foto's gemaakt ga door zo
Veel plezier met mooi weer
Groetjes
Ger Engel Natascha
17 Oktober 2007 - 04:52
Fam. Vrolijk:
Hoi Maarten,
Door jouw boeiende manier van schrijven en de mooie foto's van Parijs, hebben we besloten in de herfstvakantie naar Parijs te gaan(de gemaakte kosten zullen we later nog wel declareren)!
Dus wellicht: Au revoir!!!
Fam. Vrolijk uit Panningen -
17 Oktober 2007 - 12:03
Yvonne:
Ja, ik zie het! Ik zie, ik zie wat al die anderen niet zien (dat denk ik dan toch, dat ik de enige ben die HET ziet)
Dat is helemaal geen echte gevel, he Maarten...? Dat is erop geschilderd, he Maarten?
Die fiets die is weer wel echt, He?!
Leuk zo'n raadseltje. Ik moest natuurlijk wel effe goed kijken, want ik zag het ook niet meteen hoor.....
Dikke knuffelige zoen voor jou en voor je jarige vrouw.....!
17 Oktober 2007 - 16:54
Ome Frans:
hallo Maarten,
Hoe gaat het met jou? Ik zie aan je berichten dat het goed met je gaat? Ik volg je regelmatig.
Heel veel groetjes van Ome Frans en Tante Bets, uit Deurne.
ps: nog veel plezier in Frankrijk. -
17 Oktober 2007 - 16:56
Ome Frans:
Ons nieuwe e-mail adres is :
fransenbets@live.nl
we hopen nog veel van je te horen. -
19 Oktober 2007 - 10:41
Hans Van Galen:
heey Maarten,
hier een berichtje van mij hans opa van BO en Zoe, Ik hoop dat t goed gaat met je. ik hoop dat je heel veel plezier heb in je grote tocht,maarten t is bij na karnaval, Ik zal dan aan je denken, Proost. hans van galen BO en Zoe -
20 Oktober 2007 - 13:08
Melvin:
Heej meester,
Heel veel succes op reis.
Het gaat goed met mij.
Doei veel plezier