3 Apr. Wandelen en vraagtekens.
Door: Maarten
06 April 2008 | Italië, Rome
Jammer, dat Hans weg is. Ik heb nog vragen in mijn kop over zaken, waarover Hans sprak. Ik wil meer weten van het leven van Christus. Het schijnt met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zo te zijn, dat Christus vóór zijn dertigste in India is geweest. Tijdens zijn actieve leven in Palestina, van ongeveer zijn dertigste tot zijn drieëndertigste, heeft hij enkele malen gesproken over reïncarnatie. Als Jezus sterft aan het kruis op vrijdag wordt hij al enkele uren later van het kruis gehaald. Zijn borstwond door de speer van de Romeinse soldaat bloedde. Dat betekent, dat Jezus niet dood is. De dood, voor een gekruisigde persoon, treedt één of twee dagen later in. Jezus is diezelfde vrijdag van het kruis genomen, verstopt en verzorgd. Na zijn herstel is hij gevlucht naar India. Daar is hij gestorven op 112 jarige leeftijd. Er schijnt documentatie over te zijn. Als je dit leest zul je misschien net zo verbaasd zijn als ik. Sterk verhaal, hè?
Een andere opmerkelijke uitspraak gaat over antibiotica: In 2015 is onze antibiotica niet meer instaat om ons te genezen, want alle ziekten zijn dan resistent. Er is nog geen vervanger ontdekt. Dat betekent, dat een longontsteking de dood tot gevolg heeft. Stof tot nadenken!
Nog één. De op de pakken voedsel vermelde waarden van onze dagelijkse behoefte aan mineralen en vitamines is samengesteld door de farmaceutische industrie. Zij leven van de zieke mens. Deze waarden zijn véél te laag. Wat denk je dáárvan?
Wonderlijk, wat ik reizend meemaak. Zodra je uit het bekende kringetje van collega’s, vrienden, buren, familie met de vertrouwde vaste waarden en normen stapt, komen er heel andere zaken op je pad. Dat is enorm boeiend. Het prikkelt, kietelt en soms stoot het hard tegen mijn zo bekende, vertrouwde o zo enge wereldbeeld. Ik prijs me overgelukkig, dat mijn wereldbeeld af en toe schokt op zijn grondvesten, dat er mensen aan rammelen, dat het davert. Ik lééf daardoor! Ik denk weer na! Ik sta weer stil!
12 April 2008 - 20:33
Katelijn:
hoi Maarten,,
twee weken ben ik niet toe gekomen aan het lezen van mijn mails... Blij dat ik er nu wel tijd en rust voor heb, want je hebt weer een paar prachtige belevenissen opgeschreven en gefotografeerd. Wat een mooi foto's, da's echt genieten,dankjewel.
En ja, ik had het al wel eerder gehoord, dat verhaal van Jezus. Alleen niet dat hij na zijn verrijzenis weer zou terug gegaan zijn. Het zou kunnen, er wordt zo veel verteld, is het belangrijk? Wat is waar, wat mythe, maakt het uit? Het énige wat mij werkelijk belangrijk lijkt, is wat het met jou, met mij, met elke luisteraar van een mythe doet. Wat maakt het in ons wakker, wat doet het in onze ziel trillen en wat willen we daarmee?
En wat die vitaminen en mineralen betreft, daar ben ik , na jarenlang intens met natuurlijke voeding\vegetarisme\veganisme\weer gewoon lekker en gezond op mijn manier snel mee klaar: gewoon eten wat je lekker vind, genieten, je gevoel volgen en dan benje al héél ver. Beetje kort door de bocht? Misschien, maar als je alle theoriën over eten naast elkaar legt, kun je twee kanten op: je mag alles eten, of helemaal niks. Dan kies ik op mijn manier voor de gulden middenweg. En 't is nog lekker ook!
gezondheid en liefs,
Katelijn