4 Dec. Fatima.
Door: Maarten
04 December 2007 | Portugal, Fátima
Ik krijg door dat lekkere zonnetje de kriebels en spring de wagen binnen om eens goed te poetsen en het beddengoed te verschonen. Ik heb daarstraks bij het binnenrijden van Fatima een wasserij gezien. De hele handel in twee plastictassen gepakt en erheen. Vraagt die muts met de onschuldigste blik van de hele wereld € 25,50 voor dat beetje. Het gaat in één machine en hoeft niet eens gestreken te worden. Boos roep ik:” Tropo caro!” Waarop zij gemaakt beteuterd kijkt. Ik zeg luidkeels in het Nederlands:” Daar kan ik de hele toko voor kopen!” en ik vertrek. De boel terug naar huis zeulend, besluit ik om me ergens te gaan douchen. Met in de opgerolde handdoek een zwembroek, een badmuts (verplicht) en shampoo klamp ik verschillende mensen aan. Geen zwembad in Fatima, geen washuis, geen pelgrimhuis, dat open is, wel hotels. Een beetje uit m’n hum door deze tweede tegenvaller vraag ik nog vlak voordat ik thuis ben aan een studente. Zij heeft een idee. Al gaande het gesprek blijkt, dat ze Spaanse is en hier werkt als fysiotherapeute. Bijna thuis nodig ik haar uit om een kijkje te nemen. Ze vindt het prachtig. Haar idee, een sportschool, werkt ook niet. Frustratie, frustratie.
Terug bij de campergasten worden leuke, interessante plaatsen uitgewisseld. Als aanraders krijg ik zo’n dertig goede ideeën. Een tikkeltje teveel van het goede. Het mag de pret niet drukken. Iedereen draagt aan en ontlokt zo bij anderen weer ideeën. Ze willen niet onderdoen voor elkaar. Het lijkt wel of ze tegen elkaar opbieden. Dan gaat de zon onder en wordt het snel koud. We zoeken allemaal ons huisje op.
Weer telefoon van mijn meisje. Wat voor nieuws zal ze hebben? “Ha Doke! Alles goed?” Ze heeft optie op een reis met de carnaval. Geweldig! Ze vliegt van Eindhoven naar Malaga en dan hebben we samen zeven dagen in Torremolinos. Perfect! Mijn hart maakt een huppel van plezier. Een kinderhand is gauw gevuld. D’r moet nu echt niks meer tussenkomen, want dan word ik gillend gek. Vannacht zal ik slapen als een bok met goede vooruitzichten, moe en gerustgesteld.
Soals die Suid Afrikaan seg:” Alles sal reg kom.”
05 December 2007 - 07:26
Leon:
Ha die Maarten,
bijna moesten we je diep gaan troosten, maar carnaval zal alles goed maken dus. Alles kwam inderdaad reg...
We wensen Dorie intussen het beste met haar ziekenhuisbezoek.
Dus ga reg door met de heer voor ogen en je zult de zon gauw zien.
Morgen wordt ik op radio L1 geïnterviewd om 12.45 uur omdat wij limburgers zijn die (12 jaar geleden) emigreerden. Helaas jun jij het daar niet horen; het komt ook over internet natuurlijk.
Groet,
Leon -
05 December 2007 - 08:18
Mieke:
lieve maarten,
dat wordt dan het lijfje wassen zoals vroeger, pannetje water op de kachel, in het afwasteiltje kieperen, koud water erbij en dan maar badderen, doen hoor vent, anders wordt het niks meer met al die mensen die je graag wilt ontmoeten, óf je moet een heel sterke aftershave gaan gebruiken. De kleren wassen gaat op dezelfde manier, water warm maken op de houtkachel en dan gezellig de kleertjes op de hand wassen (ik moet er niet aan denken). Voor de rest gaat alles perfekt lezen we en aan de (ook buitenlandse)reakties te zien volgt men je tot in usa!!!! Enig,
groetjes uit zonnig momoiron,
ook van leon,
mieke -
05 December 2007 - 10:41
Wauwel:
hey buur:)
alles goed? Nou ja hier gaat het allemaal wel..
wel een beetje saai zonder jou zo in oirsbeek.. pfff:(!!!
Trouwens he als soms zijn er dingen die je aan mensen kwijt wil en die je tegen niemand kan vertellen .. heb ik tenminste op dit moment ik wou echt dat je hier was..!
njah komt allemaal wel goed..
kusje wauwel.. :D -
05 December 2007 - 12:17
Ed Van Kruijssen:
Hallo Maarten,
weer net je bericht gelezen en zie dat het je nog goed gaat en dat je reis zonder al te veel moeilijkheden vordert tot in het bedevaartoord Fatima. daar kun je nog een gebedje doen voor het vervolg van je reis, zodat je zonder ongelukken of ziektes weer thuis komt. je weet maar nooit of het helpt.
Ik las dat je met carnaval in Malaga bent, nou dat is ook toevallig dan zijn wij daar ook in de buurt. We vliegen naar Malaga op 30 jan 08 en komen terug op 6 feb 08, maar wij vertrekken vanaf Weeze(dld) met Ryanair. We hebben een hotel geboekt in Benalmadena, dus misschien kunnen we je nog ergens tegen het lijf lopen die tijd. Als je wat vastere plannen hebt waar je dan bent zou ik eens op zoek kunnen gaan naar je combinatie die zeker op zal vallen.
Nou ik wens je nog het allerbeste en zo te zien is het in het zuiden van Spanje/Portugal nog mooi weer. Hier is het niet veel van weer, regen en wind deze week, dus veel binnenklusjes doen.
Groeten,
Ed uit Venray
05 December 2007 - 13:17
Yvonne:
Oeps, dat was een onverwachte linkse, dat Dory niet kan komen met de kerst. Eerlijk gezegd kan ik me de mist achter de oogjes en de kreukel in je hartje goed voorstellen.
Als al jouw trouwe lezers nu eens tijdens de kerstdagen mega veel liefdevolle gedachten naar jou sturen, met alle wensen die er maar te wensen zijn, zou dat de boel een beetje kunnen compenseren?
En als dan de zon je lijf verwarmt of de wind om je oren fluistert of zo je wilt de regendruppels op je snoet vallen, stel je je gewoon voor dat het allemaal wensen, kusjes en knuffels zijn van al die mensen thuis die aan je denken.
Hoop dat alles goed gaat voor jou Dory in het ziekenhuis. Veel sterkte en ik stuur je dan ook vele knufjes en kusjes van mij. Ook voor Lex en Fonnie.
Liefs van je (schoon)zus