7 Aug. De hoofdstad van Schotland - Reisverslag uit Edinburgh, Verenigd Koninkrijk van maartenhendriks - WaarBenJij.nu 7 Aug. De hoofdstad van Schotland - Reisverslag uit Edinburgh, Verenigd Koninkrijk van maartenhendriks - WaarBenJij.nu

7 Aug. De hoofdstad van Schotland

Door: Maarten

Blijf op de hoogte en volg

08 Augustus 2007 | Verenigd Koninkrijk, Edinburgh

Naar Edinburgh.
Vanaf de camping van Nunnykirk vlak onder Rothbury stoom ik op richting de grens met Schotland. De tractor wordt stiller of ik word dover; dit laatste kan ook. Druk in de olie roerend, het gaat hier steil bult op en bult af, ben ik net als de machinist van de stoomwals, druk bezig. De meters in de gaten houden, handgas erop, schakelen met tussengas, in de lage gearing, het houdt me bezig als een kleine zelfstandige. Dit is leuk.
Door het kiezen voor de kleine wegen mis ik wel tankstations onderweg. De meter staat op minder dan ¼ en nu wordt het tijd. Na het raadplegen van de kaart blijkt, dat het volgende stadje haalbaar is. Dus er is geen man overboord. Ik maak me pas ongerust, als het tankstation gesloten is. Weer de kaart erbij. Toch maar doorrijden; ik heb geen andere optie. Nu ligt de wijzer al tegen de laatste streep. Tanken wordt nu zo dringend als naar de wc gaan soms kan zijn. Bij een landbouwzaak stop ik en krijg het volgende antwoord:” Wij hebben alleen rode diesel en die mogen wij niet aan u verkopen”. “Mag u rode diesel wel geven?”, is mijn vraag. Het werkt. Vijftien liter worden gesponsord. Opgelucht kan ik verder.
De eigenaar van de camping in Nunnykirk beloofde vanochtend om de camping in Edinburgh te waarschuwen dat er een Nederlander met een tractor naar hen toe komt. Dat heeft hij gedaan, maar ze zitten deze maand knotsvol vanwege een festival in de stad. Ik mag vannacht voor de poort blijven staan en mij douchen op de camping. morgen moet ik daar weg. Ze zullen kijken wat ze voor oplossing kunnen bedenken.
Twee Belgische jongens uit Brussel staan buiten te kletsen. Ze willen een foto van de tractor met mij erop. Ze zijn een maand op de fiets met een tentje door heel Schotland getrokken. Het is zwaar, maar erg mooi. Wild kamperen doen ze het liefst. Hun droom is om na de studie een jaar met de fiets door Zuid Amerika te trekken. Ik hoop voor hun, dat ze het ook echt doen.

• 08 Augustus 2007 - 19:53

Britt:

hoi meester alles goed met mij wel de vakantie zit er al weer bijna op dan ga ik al naar groep 8. U bent wel al ver zeg de hoofdstad van Schotland al. mist u uw gezin niet erg? ik denk het van wel. Nu u in Schotland bent moet u wel ook een kilt dragen hahahaha. Ik wens u nog een goede reis en tot de volgende keer. Groetjes Britt

• 08 Augustus 2007 - 20:58

Mercedita:

Hoi Maarten,
    Alle foto's bekeken, stukjes (euhm stukken) gelezen en wederom onder de indruk van je geweldige reis. Wat een geweldig feest was dat hé? En duizelingwekkende maar grandioze uitzichten. Onze Ruben heeft overigens al een paar keer zeer geïntereseerd naar de "meester van Tosca" zitten te kijken. De tractor, de geweldige uitzichten, de mooie gebouwen, de interessannte mensen, maken hier voor Ruben een geschiedenis-aardrijkskunde en cultuurles van, dus je ziet je was eens de meester van Tosca en nu ff meester voor Ruben, geweldig toch?
    Je gezicht op de tractor had ik wel live willen zien, wat een geweldig gevoel ging daar door je heen, fijn hoor!!!
    Tot de volgende keer, byebye, groetjes
    Mercedita, Edwin, Tosca en Ruben

• 09 Augustus 2007 - 20:01

Katelijn:

hoi Maarten,

na meer dan een uur lezen en foto's kijken heb ik alleen maar zin in nog meer!

Hoe is voor jou de rust van Schotland na de intense belevenissen in Pickinburg, vraag ik me dan af?
    Ik kijk al uit naar het vervolg van jouw verhaal...

Laat maar bollen die tractor, als een Limlandse zigeuner met de hoed in de hand door het schotse hoogland!

Geniet ze! Maar dát moet ik jou niet zeggen, zo te zien aan die witte streep boven het stuur,

knussel,

Katelijn

• 11 Augustus 2007 - 20:52

Patrick Korvorst:

Dag Meester Hendriks ;-)

Ik volg jouw reis vrij regelmatig en geniet van de mooie, leuke foto's en de verhalen die alles vertellen.

Ik kan ook alleen maar zeggen;

Geweldig Maarten!

Geniet, geniet, geniet ervan!

groetjes en succes vanuit Breda.

• 13 Augustus 2007 - 20:59

Julien EN Frederic:

Hey,

Hier zijn we terug met enkele nieuwsberichten. We zijn prima thuisgeraakt en hebben van onze comfort reeds snel teruggenoten. We hebben nog wel onze hoofden in de prachtige landschappen van Schotland.
    Hopelijk rijdt de tractor nog steeds even goed...

Keep on DRIVING till you have accomplished your dream!!

Julien en Frederic

gaillardfrederic@gmail.com