19 Febr. Jarig.
Door: Maarten
19 Februari 2008 | Spanje, Torrox
Vandaag doet me denken aan mijn ouders 55 jaar geleden. Ik lig bijna 8 pond, als echte Olvaritbaby, te trappelen in de wieg. Ze hebben natuurlijk allerlei hoop op mij gevestigd: Zal hij later dokter of advocaat of burgemeester of een sportman worden? Op dat moment waren ze echter al heel blij, dat er alles op en aan zat.
Vijfendertig jaar geleden kwam ik in het weekend laat thuis. Mam zat in de woonkamer dronk een sherry en bood mij een pils aan om nog even bij te kletsen vóór het slapengaan. Ik heb haar toen gevraagd:”Mam, je had bij mijn geboorte allerlei voorstellingen van wat ik moest worden en zijn. Wat is daarvan terechtgekomen?” Even was het stil; ze dacht na. Toen antwoordde ze:” Je haalt de honderd procent niet, Maarten. Je zit op zo’n tachtig/negentig procent en dat is ook goed zo. Zou je de honderd procent halen, dan zou je weliswaar geduldiger zijn, geen nagelbijten, maar een kloon zijn van mijn verwachtingen. Ik ben hééél tevreden met jou en met je tekortkomingen en dat, Maarten, moet jij ook zijn.”
Vijftien jaar later. Op mams verjaardag zitten we bij haar aan tafel met de kinderen om ons heen. Lex tekent oma’s gezicht na. Na enkele minuten ingetogen tekenen vraagt hij: “Oma moeten de kreukels er ook op?” Waarop oma lachend:” Natuurlijk, die horen er ook bij.” Ze kijkt mij aan en voegt eraan toe:”Enkele daarvan heb ik van je vader.” Lex heeft dat laatste gelukkig niet gehoord.
Tien jaar geleden. Mijn verjaardag op school in Landgraaf vierde ik door met de tractor en daarachter twee lange aanhangers, met daarop de kinderen en vier moeders met de ruggen zittend tegen de zijkanten, naar de boerderij van Op de Bies te rijden. Op de Bies is een tehuis voor geestelijk en lichamelijk gehandicapten. De kinderen zijn goed voorbereid op de ontmoeting met de gehandicapte bewoners. Het ritje heen en terug is altijd een feest en we worden door het tehuis ontvangen met limo en cake. Na een korte uitleg, waarom dieren zo belangrijk zijn voor de bewoners, mogen we naar de boerderij. De kinderen zijn erg lief voor de dieren, mogen voeren, stal uitmesten, aaien en gedragen zich voorbeeldig naar de bewoners, die vaak raar uitzien, zich vreemd bewegen en gekke geluiden maken. In een ooghoek zie ik een meisje van de klas met een konijntje op de arm bij een zeer spastische bewoner aan de brancard staan. Aarzelend zet ze het konijntje op de buik van de bewoner en streelt heel even de hand met stijf staande vingers. Ik kijk het aan met tranen in de ogen. Dat tienjarig kind met haar durf en grote hart maakte die verjaardag onvergetelijk.
Voor de toekomst heb ik me voorgenomen om mijn verjaardagen niet meer zonder Dory en de kinderen te vieren. Het is niet compleet zonder hen.
19 Februari 2008 - 15:21
Ingrid Lezwijn:
Proficiat Maarten. Ja, ik kan me goed voorstellen dat je ze nu erg mist.
Ik geniet ondertussen wel steeds van je reisverhalen. Erg leuk ook om te ervaringen te lezen over plekken die ik ook ooit eens bezocht heb. Kun je je er nog meer bij voorstellen. Geniet nog even door. -
19 Februari 2008 - 15:23
Theo:
nou vooruit dan: Lang zal hij leven,Lang zal hij leven,Lang zal hij leven in de Gloria, iiiin de Gloria, in de Gloria!!!
Van harte gefeliciteerd vanuit Spaubeek, Maarten -
19 Februari 2008 - 15:35
Leon:
Maarten van harte! En blijf gezond en monter!
Leon en Mieke -
19 Februari 2008 - 16:13
José Feiter-Hermans:
Maarten, van harte proficiat met je verjaardag! Groetjes uit Rosmalen en geniet van je reis verder.
José -
19 Februari 2008 - 16:14
Petra:
Hoi Maarten ,
Proficiat met je 55 ste verjaardag.
Ik geniet nog steeds van al je verhalen,en waar jij nu verblijft ben ik vorig jaar om deze tijd ook geweest met mijn man Rudi.De foto's van de plaatsen waar je met Dory was,herkende ik meteen.
Een fijne veilige reis wens ik je nog.
Groetjes
Petra Spies -Plum
Landgraaf -
19 Februari 2008 - 16:16
Frans:
Al enkele maanden lees ik telkens je wedervaren met veel plezier (getipt door mijn broer Theo uit Spaubeek).
Ik vier daarom graag op afstand je verjaardag een beetje mee. Van harte gefeliciteerd. Straks neem ik er eentje op je gezondheid. -
19 Februari 2008 - 16:20
Ashley Ettema:
hoi meester
hartelijk gefeliciteerd met uw verjaardag en nog vele jaren en maak er een mooie dag van
groetjes ashley -
19 Februari 2008 - 16:27
Kees En Maria:
Hiep hiep hoera,proficiat !!!sjoen veurnumens...geneet toch mer effe van vandaag,iddere daag is eine,veer make un fleske open,op dien gezondheid...
kees en maria oet Bung. -
19 Februari 2008 - 16:28
Mercedita:
Hallo Maarten,
Joh, echt waar al 55.....?
Ook wij hier uit Landgraaf willen zo'n aardige Maarten de hartelijke felicitaties toewensen. Feliz cumpleaños con mucho salud y requerdos de
Mercedita, Edwin, Tosca en Ruben. -
19 Februari 2008 - 16:37
Ed:
Van harte gefeliciteerd en ondanks je alleen zijn drink er vanavond nog maar een extra op. De sangria die je vanavond besteld betaal ik. Wij nemen vanavond een wijntje.......op jouw gezondheid.
Groeten en nog een fijne reis en wie weet kom ik je toch nog eens ergens tegen.
Ed uit Venray -
19 Februari 2008 - 16:40
De Volvofam.:
Ha Maarten,gefeliciteerd met je 55e verjaardag. Het zal in ieder geval een verjaardag zijn die je nooit meer vergeet en dat kan je toch niet van al je verjaardagen zeggen.Je ziet er nog goed uit voor je leeftijd . Houden zo!!!
Groeten uit Deurne -
19 Februari 2008 - 18:07
Mariet Veugelers:
Van harte proficiat Maarten
Ik hoop dat het toch een fijne dag wordt en ik wens je nog heel veel verjaardagen samen met je gezin toe , maar nu nog een paar maanden genieten en nog veel bijzondere mensen leren kennen zodat je een schat aan ervaringen mee naar huis kunt nemen en dan zal deze 55e verjaardag uiteindelijk toch heel speciaal blijven.
Groetjes van Mariet
19 Februari 2008 - 18:20
Jansleutels:
van harte gefeliciteerd met je verjaardag, wel een gedenkwaardig moment je verjaardag alleen vieren zo ver van huis. -
19 Februari 2008 - 18:21
Erik&Miranda:
Gefeliciteerd Maarten!! Hij gaat lekker en we volgen je nog steeds.
Groetjes uit Sommelsdijk van Erik & Miranda
p.s. De camper is ondertussen verkocht ;)
19 Februari 2008 - 18:46
Jo Reumkens:
Van harte gefeliciteerd Maarten. Je 55e zal je altijd bijblijven. Ik blijf het nog steeds een geweldige onderneming vinden en volg je getrouw. -
19 Februari 2008 - 18:47
Ber Deckers:
Maarten Hartelijk gefeliciteerd met je 55 lentes. -
19 Februari 2008 - 18:56
Jim & Sabine Gubbels:
Beste Maarten, van harte gefeliciteerd met je 55e verjaardag. Ondanks het feit dat je ver van je gezin én familie bent, hoop ik toch dat je een fijne dag hebt.
Succes met het verdere verloop van je reis, ik volg het dagelijks via de mail.
Groeten, Jim Gubbels (je-weet-wel, die oud-leerling uit Nieuwenhagen) -
19 Februari 2008 - 18:56
Wim En Miriam:
Hoi Maarten,
wat een mooie woorden. Zo te lezen kom je uit een goed nest en je hebt je een goed nest, maar ben je nu heel even uitgevlogen, om straks weer veilig te landen.
Goede vlucht. -
19 Februari 2008 - 19:18
Wim En Christel:
Onze hartelijke gelukwensen met je 55. verjaardag.
Het was bij ons in Limburg een prachtige zonnige dag.
Zuid-Spanje is natuurlijk nog warmer, wat
heerlijk is voor je verblijf én je verjaardagsfeestje.
Wij wensen je nog heel veel jaren in goede gezondheid vol reisgenot en levensvreugde.
Groeten, Wim en Christel, Einighausen/Sittard
Trouwe lezers van je verslagen -
19 Februari 2008 - 19:35
Hendriksjes:
Hieperdepiep! HOERA HOERA HOERA
Maarten, proficiat!
We zullen er één (of twee)op je gezondheid drinken.
Jeannette, Frank, Annika, Martika, Antal, René, Idefix, Miepje, Lotje, Rataplan en Red Cloud -
19 Februari 2008 - 20:43
Christoph(er):
hi maarten!
wenn ich das richtig deute hast du heute geburtstag bzw. geburtstag gehabt!
ich wünsch dir alles gute für die zukunft!
hier in santiago de compostela passt alles wunderbar! - letzte woche war meine freundin für 1 woche hier und wir hatten eine super schöne zeit zusammen!
bis bald!
lg, christoph -
19 Februari 2008 - 20:51
Romy & Leon:
Hoi Maarten!
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en als je weer thuis bent dan drinken we samen een lekker pilsje (of misschien twee!!)op je gezondheid!
Grxxtjes Leon Romy & Luc -
19 Februari 2008 - 21:23
Arno:
Maarten allereerst van harte gefeliciteerd!
ik ben een paar jaar geleden ook twee keer in Nerja geweest.
Destijds was er een eetzaak gerund door een Sittards koppel en een zaakje met zelfgemaakte juwelen van een limburgs koppel op enkele meters van elkaar. -
19 Februari 2008 - 21:30
Remy&Nelly:
Je 55. verjaardag.
Nou, proficiat, geniet ervan.
Aan je verhalen te zien zul ook deze dag niet alleen doorbrengen. -
19 Februari 2008 - 22:24
Bert En Marijke:
Op de valreep willen wij je nog even feliciteren met je verjaarda. Blijf gezond en geniet van alle mooie dingen.
Dan genieten wij ook!
Groet van Bert en Marijke -
19 Februari 2008 - 22:29
Peter:
Maarten van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
Wijze woorden van jou moeder maar ik denk dat als zij jou nu zou meemaken jij toch wel aan die 100% zou komen.
Ik wens jou een hele mooie dag toe en een mooi verloop van jou droom.
groetjes Peter -
20 Februari 2008 - 10:00
Katelijn:
hoi Maarten,
ik ben één dag te laat, helaas!
Maar wat maakt een dag uit als je 55 wordt? Je bent er al zo veel dagen geweest en je hebt al die dagen intens geleefd en mooie dingen meegemaakt, goede gesprekken gehad,...
Wat kan ik je anders wensen dan méér van dat? Nog vele jaren lang!
drie klapperds, gelukkige verjaardag,
Katelijn -
20 Februari 2008 - 16:17
Yvonne:
Sms-je ontvangen???
Vast wel. Leuk he, al die mensen die aan jou zitten te denken. En niet alleen dat, de drankhandel doet goeie zaken dankzij jou. Stiekem heb ik er ook al eentje op je gezondheid gepakt. En stilletjes, doch inwendig luidkeels, voor je gezongen.
Ik zie je snoet voor me al die keren dat je voor mij of voor de kids gezongen hebt. Mond open en tandjes bloot. HOERA, HOERA, HOERA.....
Ja, daar wordt je blij van.
Dag,dag ....... heerlijke lach! -
20 Februari 2008 - 18:54
Penninxjes:
1 dag te laat maar alsnog proficiat Maarten met jouw 55e verjaardag.
Leuke foto van jou en leuk geknutseld, je straalt als een echte jarige!
x x x
De Penninxjes -
21 Februari 2008 - 09:28
Sonja De Brouwer:
alsnog gefeliciteerd met je verjaardag
ik hoop ondanks dat je zonder je familie hebt moeten vieren dat het toch een leuke dag is geweest.
groetjes uit landgraaf
sonja clemens priscilla kimberley en leroy -
22 Februari 2008 - 16:49
Jack Moonen:
maarten proficiat met je 55 verjaardag uit tungelroy weert limburg en nog veel plezier nu het nog kan en doe het wat rustiger aan -
23 Februari 2008 - 17:07
René En Riet:
Hallo Maarten,
Wat is het toch leuk om weer bij te lezen en foto's te bekijken, tjonge je hebt al een hoop gezien zeg. Bij deze uiteraard nog gefeliciteerd met je verjaardag. Op dit moment doen wij het rustig aan, we hebben alletewee de griep te pakken, dus zo zie je maar weer en dan is er tijd en rust om wat te lezen van jouw verhalen.
We wensen je verder een goede en spannende reis toe.
Veel groeten, René en Riet -
23 Februari 2008 - 21:41
Inge:
happy birthday to you
zum geburtstag viel glück
bonne fête a toi
sjunne verjoardig fur dich!
veel zonnestralen en liefs voor dory! -
24 Februari 2008 - 04:41
Frank Reinders:
hoi pap ik ben bezoopen
24 Februari 2008 - 10:29
Bob En Hermie:
Dag Maarten!,
Zonet op ons gemak je berichten van de laatste dagen doorgelezen. Leuk en heel interessant. Natuurlijk ook omdat wij de situatie ter plekke nog zo goed kennen. Wij kwamen donderdag na een vlotte terugreis aan in een nat en al wat donker Appingedam. Typisch Hollands weer maar ... niet klagen, voor de wisseling van de seizoenen is ook veel te zeggen (en te beleven). Wij werden o.a. door onze hond op het station in Groningen opgewacht en dat maakte weer alles goed.
Nu is het zondagochtend Ik heb gisteren weer mijn gebruikelijke 25 km in een stralend zonnetje gelopen en voor vanmiddag is fietsweer voorspeld.
Wij wensen je een technisch storingsvrije voorspoedige en interessante verdere reis en blijven je uiteraard op de voet volgen.
Hartelijke groet
Bob en Hermie