17 Dec. Werken!
Door: Maarten
18 December 2007 | Portugal, Alvor
Als ook de tweede machine te drogen hangt, weliswaar aan buurvrouw’s lijnen, ben ik zelf aan de beurt. Heerlijk! De was ruikt weer lekker fris, net als de grote vervuiler.
Om twee uur komt Hans mij ophalen om met de auto naar een supergroot winkelcentrum te gaan. Hij woont al drie jaar in zijn caravan op de mooiste plek van de camping en leeft van zijn pensioen en de inkomsten van Carboot sales. Weet je nog? Daar ben ik met David en Kelly in Dale ook naartoe geweest. Een rommelmarkt; waar verkocht wordt uit de kofferbak (carboot) van de auto. Hans hobbyt als barman op de camping en heeft als enige binding met Nederland zijn gezonde negenentachtigjarige moeder. Na de winkelsessie krijg ik nog een sightseeing langs enkele hoogtepunten in de omgeving. We rijden terug. Op de camping “moet” Hans de bar om vier uur openen. Ik help een beetje met opruimen en we raken aan de praat. Hans vertelt over zijn leven, dat beslist niet gemakkelijk is geweest. Hans achter de bar en ik op de kruk ervoor. Omdat het gemakkelijker praat aan de bar met iets in je handen, drinken we een pils en ik nog een Beirao als uitsmijter. Hans denkt erover om een kerstontbijt te organiseren voor de campinggasten. Een puikidee, mijn steun heeft hij. Oei, de tijd vliegt. Nog twintig minuten vóór het donker is! Haast je rep je, zigzag ik langs de waslijnen. Hè, hè, alles schoon en droog binnen. Na het “persen” van de netjes gevouwen was (90 kg doen dat makkelijk), is mijn lijf dringend aan vast voedsel toe: een pak kant en klare rijst mèt geur- kleur- en smaakstoffen als basis, een blik erwtjes en worteltjes erdoorheen en een spiegelei eroverheen. Dit culinaire hoogstandje, afgewerkt met een bijlpunt sambal, doet het lichte gevoel in mijn hoofd verdwijnen.
De kachel snort en ik duik weg in een boek.
18 December 2007 - 18:26
Wim En Angélique:
Lieve Maarten,
Wat een prachtige foto's en geweldige verhalen alweer!
Ook wij wensen jou:
Kleurrijk 2008
Extra tijd
Rust
Saamhorigheid
Tevredenheid
En alvast fijne feestdagen!
Wim en Angélique -
18 December 2007 - 22:26
Marlies:
Maarten, ik denk dat je aan de reis van je leven bezig bent!
Ik heb zojuist voor alle collega's een kerstkaartje geschreven en aangezien jij ook nog steeds een collega bent, weliswaar een reizende, wil ik jou ook hele fijne kerstdagen en een gezellig en vrolijk, maar vooral gezond 2008 toewensen.
Geniet nog 6 maanden van je droom want daarna staat de harde werkelijkheid weer op de stoep. -
19 December 2007 - 08:14
Leon:
Beste Maarten,
je hebt de geneugten van de portugese kust genoten en het scala aan ontmoetingen is indrukwekkend. Heel Europa lijkt wel onderweg iedereen is overal lijkt het. Je schetsen van de mensen die op je pad komen zijn boeiend; ook leert de lezer veel over jouw kijk op de mensheid. Dat psychologische moet je eens trachten samen te ballen in een soort gecomprimeerde algemene ervaring met de mensen op je pad. Is er zoiets als DE mensheid, uiteraard in al zijn verscheidenheid? Of is het een ratjetoe zonder lijn erin? Hopelijk vraag ik nu iets wat ter snappen is. Zo niet dan klopt het gewoon (bij mij) niet!
Wij wensen je mooie feestdagen en hebben nog wel contact voor 2008 begint!
Zalig Kerstfeest Maarten.
Van de Kerstman/vrouw uit de Provence. -
20 December 2007 - 12:44
Mechelien En Jef:
Hoi Maarten,
Allang niets meer van ons vernomen. We lezen dat het met jou allemaal goed gaat.Vanaf deze plek wensen we jou dan ook fijne feestdagen en een gezond, avontuurlijk 2008 toe. Met veel groetjes,
Jef en Mechelien -
20 December 2007 - 14:33
Marion.:
Maarten jij bent een kerel zo groot als een (kerst) boom.
De lichtjes in jouw ogen fonkelen het hele jaar.
De vrede ,tevredenheid straal jij uit.
Jij staat open voor de mensen,ontvangt ze met open armen,maar ze zullen ook je hart verwarmen.
De tijd vliegt voorbij.
De herinnerigen staan in het( onthaasten )boek.
Wij wensen je een fijne ,warme Kerst.
En een werelds ................2008,
zoals je het verwacht.
Liefs van ons.
(veertjes)
21 December 2007 - 12:01
Wilma En Jos Vankan:
Maarten reiziger van het jaar.
Bij deze wil ik je heel fijne kerstdagen wensen. Onderstaande blessing stuurden wij naar vele.
Het is een old Irish blessing en ik wil deze nu ook als kerstwens aan jou doorgeven.en natuurlijk aan Dorie.
May the road rise to meet you
May the wind be always at your back
may the sun shine warm upon your face
the rain fall soft upon your fields
And until we meet again
may God hold you in the palm of his hand.
Nu Maarten ik wens jou maar ook Dorie heel fijne dagen, maar vooral dat deze aparte kerst en nieuwjaar voor jullie beiden dat mag brengen wat jullie wens is.En vooral wens ik je heel fijne maanden van reizen en mensen ontmoeten.
Zo zal ik op mijn beurt weer kunnen genieten van je foto's en verhalen.
goede reis en heel veel lichtjes en warmte op je weg groetjes. Wilma