19 sept De reis hervat
Door: Maarten
23 September 2007 | Verenigd Koninkrijk, Londen
De tractor slaat na twee weken meteen aan en geeft zichzelf een blauw pluimpje.
Kelly en David zwaaien mij uit. Het is acht uur. Ik ga aan een nieuwe reis beginnen.
Deze dag is er één van gaan zitten en blijven zitten. De kaart toont een vuurrood spinnenweb van wegen. Ik wil deze “Randstad” vandaag doorsnijden van noord naar zuid. Je kunt er van op aan, dat dit niet van een leien dakje gaat; te veel borden, te veel namen, te veel wegnummers.
Al na twintig kilometer verrijd ik me. In mijn onnozelheid denk ik dat mijn richtinggevoel me zal redden. Ja, neus! De straatjes worden nauwer en richtingborden staan hier niet meer. Ik probeer te keren op de weg. Klem vast sta ik; met een witte bestelbus tegenover me! Hij zet veertig meter terug en vertelt me ook nog hoe ik op grote weg moet komen.
De regen drenst onverdroten tegen de voorruit. Voorovergebogen over het stuur tuur ik door een steeds kleiner wordend stukje schoon glas. De wisser maakt overuren en geeft er langzaam maar zeker de brui aan. Potverdorie, uitgerekend nu scheidt hij ermee uit. Slechts amechtige rukjes naar links en rechts zonder nog van de plaats te komen. Onder een viaduct sta ik droog om de weerspannige ruitenwisser beter te bekijken. Het motortje voelt warm, maar werkt wel, dat voel je en hoor je. Zou het wisserblad loszitten? Buiten beweeg ik het blad op de ruit moeiteloos heen en weer. Hoera! Leve de oude techniek! Een boutje is los gaan zitten. Steeksleuteltje 8 erbij en het probleem is opgelost. Het ding zwaait weer net zo enthousiast heen en weer, als Kelly vanochtend bij het vertrek.
Om zes uur, na 150 km, zet ik op de parkeerplaats van The Rainbow Inn in Gwernymynydd de motor uit.
Ik ben in Wales!
25 September 2007 - 07:34
Jan Sleutels:
Wij houden het ook niet droog hier, dat als troost.
goede reis verder. -
25 September 2007 - 09:11
Marion. H.:
Hallo Maartje.
Niet te geloven,
Wat een ogen.
Of maak je reclame voor een optisch gezicht,maar zo heb wel goed overzicht.
Dikke knuffel.Het ga je goed. -
25 September 2007 - 09:17
Maria:
Wat regen !!!!prachtig herfstzonnetje
vandaag,tenminste in Bunde,zalig....we sturen ze jou kant op.gr.