14 Dec. Zweven!!!
Door: Maarten
18 December 2007 | Portugal, Lissabon
Al na tien kilometer biedt zich de eerste gelegenheid aan. Een camping in Ingrina vlakbij het strand. Twee agressieve honden schieten op de tractor af. Dat komt vast door het ongewone geluid. Ik stap uit en wandel de eenvoudige camping op. Aan een tafeltje in het zonnetje tegen de gevel van hun huis zitten de Duitse eigenaar en zijn vrouw aan het ontbijt. Voorstellen en gelijk Duits “tswitscheren.” Lekker makkelijk. “Schauen Sie sich den Camping an und suchen Sie sich einen schönen Platz aus.” Dat doe ik en na vijf meter hangt de grootste hond aan mijn portefeuille, die op kniehoogte in een broekzak zit. Verd…. Nog geluk, dat hij mijn portefeuille vastheeft. Ik roep, dat ze hun hond moeten terugroepen. Zegt die Duitser:” Das ist nicht unser Hund.” Zijn vrouw roept:”Bruno komm. Buno hier her!” Ik heb het meteen gehad met hun. Nog niet voor niets.
Niet getreurd, want er zijn hier zat campings langs de kust.
Tussen Salena en Burgau staat iemand om half twaalf op een desolate plek saxofoon te spelen. Met een zonnepaneel voedt hij zijn versterker en cd-speler. Meer dan een Hyundai vierdeurs met het stuur rechts zie ik niet staan. Vast een bijzonder iemand. Ik besluit te stoppen met de verontschuldiging, dat ik met de herrie van de tractor zijn spel verziek. Peter Price uit de Engelse Midlands is al van januari onderweg. Hij heeft de Algarve uitgekozen om tijdens de wintermaanden te blijven. Ik bied aan om met mij te lunchen. Het is een veertigjarige, ongetrouwde man met twaalf ambachten en dertien ongelukken, met een vader met losse handjes en een droom. Hij droomt van ontdekt worden en van het grote geld. Omdat hij niet bijster goed speelt, heeft hij zijn droom aangepast. Hij stelt zich een groep mensen voor, die allemaal eerlijk, gul en betrouwbaar zijn. Die groep moet geld bij elkaar leggen en met dat bedrag goede dingen doen, zoals gratis muzieklessen (die kan hij goed gebruiken), investeren in onroerend goed (wordt het grote geld toch waar) en meer van dit soort dingen. Als ik vraag wie dit moet beheren, krijg ik het volgende aardige verhaaltje. “Ken jij het verhaal van King Arthur en het zwaard? vraagt hij. De geschikte man kan het zwaard uit de steen trekken. Ik zou er een Visacard insteken. In mijn verhaal zal de geschikte man de Visacard met alle bijeengebrachte geld erop, eruit trekken en alles goed beheren.” Sweet dreams, Peter! Het is al kwart over drie. Peter wil vannacht op de heuvel boven de branding slapen. Ik sta liever aan het strand. Zo gaat ieder zijn eigen gang.
Ik ben achteraf blij, dat die hond in mijn beurs gebeten heeft. Ik leerde Peter kennen en aan het strand wild kamperen tussen campers is weer wat anders. Morgen een nieuwe dag met nieuwe campings!
Voor het slapen gaan moet ik nog even uit de broek. Er is in het donker een camper bijgekomen. Markus woont al onafgebroken 2 ½ jaar in zijn voormalige postauto. Hij is nooit getrouwd en werkt negen maanden per jaar als podiumbouwer om er drie tussenuit te kunnen. De postauto en de tractor zijn de opening van een zeer lang gesprek. Na een half uurtje buiten krijgen we het koud. Markus biedt mij aan een glas wijn in zijn wagen te drinken. Ik bied hem aan om die bij mij te drinken, want bij mij brandt de kachel. Drie uur en een fles wijn later hebben we gesproken over: het Zijn, de Indianen, God, rode diesel, het voortbestaan van de aarde, een Chinese Sjamaan, sekten, Greenpeace, onze persoonlijke geschiedenis, onze beroepen en onze beweegredenen om te doen wat we nu doen. Je voelt met je klompen aan: dit was geen makkie. Zolang je meegaat met de uitspraken, krijg je de meest fantastische ideeën en verhalen te horen. Maar zodra je het oneens bent, gaat het stroef. Een voorbeeld. Markus vertelt, dat symfonie betekent: zonder-klank. Symfonie in het Duits schrijf je Sinfonie. Zijn Chinese Sjamaan heeft verteld, dat het betekent zonder-klank. Als je vertelt, dat symfonie uit het Grieks komt en samenklank betekent, dan zet je zijn wereld op de kop. Twee Duitse verklarende woordenboeken worden er door hem bijgesleept om zijn gelijk aan te tonen. Dan blijkt dat de Sjamaan toch echt fout zit en onzorgvuldig heeft gemanipuleerd. Markus en ik zitten niet altijd op dezelfde golflengte. Er blijft na deze avond een wazig gevoel achter. Blijft onverlet, dat Markus een aardige, gevoelige en bewogen man is.
Om twaalf uur lig ik in mijn veilige, vertrouwde huisje in bed. In de kachel brandt het vuur aangenaam warm. Buiten waait een koude wind en gaat de branding ruig te keer. Gelukkig is mijn tweede naam Thomas, anders had ik ook een eigen wolkje gehad.
20 December 2007 - 19:33
hoi meester
ik heb met mijn verjaardag leuke dingen gekregen
en ik heb het heel leuk gehad
we zijn gaan klimmen met cyrilla en chiara
het was echt super
daarna zijn we naar de pannekoekenmolen gegaan (jammiejammie)
ik hoop dat u het ook naar uw zin heeft
gisteren hebben we het kerstspel gedaan
(ik was kelner)hahaha
het was heel leuk en het ging heel goed
morgen (21 dec) hebben we kerstontbijt
ik heb met mijn oma een appelcake gebakken voor morgen op school met de hele klas op te eten
greetzzzzz aimy
20 December 2007 - 20:10
Aimy:
---------------Kerstkaart---------------------------------------------------------..................*......................
*****************/ \*********************
Gelukkig Nieuwjaar
wenst u Aimy,Perry,Marion en Harry
20 December 2007 - 20:14
Aimy:
srry hoorde een kerstboom te zijn(mislukt)