24 Nov Het einde van de wereld
Door: Maarten
25 November 2007 | Spanje, Madrid
Gisterenavond wist men dat Finisterre 80 kilometer ver is. Dus met ruim drie uurtjes is de klus geklaard. Kan ik ze zon in de zee zien zakken, waar vroeger de aarde ophield. Vóór Columbus dacht men dat de aarde een platte koek was, waar je vanaf kon vallen. Dus Finis-terre (= einde-aarde) is het verst uitstekende stukje van het vasteland. Verder naar het westen kon niet. Ja, in een boot, maar je was wel gek. Als je te ver de zee opging, viel over de rand in de hel.
De zon schijnt, dus de zonsondergang belooft mooi te worden.
Ik ben er al gauw achter, dat de dames en heren studenten er gisterenavond 45 kilometer naast zaten. Dat is een beetje zuur, want ik moet dezelfde weg weer terug, twee keer twee uur en twee keer 45 kilometer extra.
De pelgrims zijn al altijd, net als ik, nieuwsgierig naar het einde van de wereld. Hier bij de vuurtoren houdt de weg voor hun ook op bij kilometerpaal: 0,00.
Jozef uit Slowakije heeft hier symbolisch een paar sokken verbrand en speelt op zijn fluit om afscheid te nemen van de ondergaande zon. Kang, zijn vriend uit Korea, maakt de ene na de andere foto. Voor Kang houdt de tocht door Europa op 6 december op. Voor Jozef houdt de tocht nooit op. Hij is al zeven jaar een nomade zonder vaste verblijfplaats.
In het zonnetje uit de wind is het goed toeven in mijn gewatteerde motorkleren. Ik kan in mijn uppie op de rotsen de zon zien zakken. De lucht, de wolken en het water verkleuren geleidelijk, als een telkens veranderend schilderij.
Ik blijf hier vannacht, om de wind om mijn huisje te horen waaien en om te voelen hoe hij er zachtjes tegen duwt.
25 November 2007 - 18:16
Annie Wassen Kraft:
Gisteravond gehoord van Jo Reumkens dat de vroegere meester van onze kinderen op weg is met zijn tractor over de wereld.Vertrek gezien op t.v. maar niet gedacht dat we die vagebond kenden van vroeger.Hartelijke groeten en veel succes en plezier. -
25 November 2007 - 23:41
Maria.:
jong diech bofs toch mer....wat ein prachtige ZON !!!!laot ut diech weijer good gaon,verheug miech op dun volgende verhaole,bin net teruk oet Schinnen,prachtige klucht gezeen,weekend dus weer geslaagd,murge gezond weer op. -
26 November 2007 - 13:00
Mieke Mormoiron:
man wat heb je het goed, al die leuke mensen onderweg, je zoekt ze wél uit he? Genieten maar vent, doen wij hier in de mistral ook, de broek waait ons hier van de v....! 100 km per uur mistral, we denken het bij jou ietsje beter is!
liefs
mieke