16 Nov. Wat ga ik doen?
Door: Maarten
21 November 2007 | Spanje, Logroño
Ik schiet overeind en begin me serieus af te vragen of ik daar wel heen wil. Ik heb er met 800 km in het vooruitzicht naar Santiago de Compostela en ook nog 1200 km door Portugal naar het zuiden van Spanje ineens geen zin meer in. Als ik bij de volgende grote stad, Burgos, naar het zuiden rijdt via Madrid, dan zijn het er 700 tot in Malaga.
Wat wil ik eigenlijk?
Wil ik persé Santiago en Portugal aandoen?
Wil ik in december ook onderweg zijn?
Wil ik onderweg zijn met het risico van slecht weer?
Wil ik snel in Malaga zijn?
Madrid is ook een boeiende stad.
Wil ik pootjebaden in de Middellandse Zee?
Ik weet het niet. De balans slaat niet echt door naar rechts of links.
Nog wat anders.
Mijn gevoel zegt:” Wat ver rijden? Wat slecht weer. Doen!”
Het verstand zegt:” Het kost meer, is inspannend en duurt erg lang!”
Ik bedenk een compromis.
Als ik nu rechtstreeks naar het zuiden ga, kan ik altijd nog terug via Portugal en Santiago in het voorjaar. Zo laat ik die mogelijkheid open en kies nu voor de zekerheid om met goed weer in het zuiden te zijn.
De kogel is door de kerk! Geen stress meer. Nog zo’n twee weken reizen. Relaxed de komende achthonderd kilometer wegspoelen en wie weet blijf ik wel even hangen in Madrid of Toledo, of Córdoba of Antequera?
Hè, hè, daar ben ik uit.
Dertig kilometer voor Logrono spot ik een picknickplaats op een mooie plek. Als beloning voor alle stress, komt even later een herder met in zijn armen een pasgeboren lam met alle ooms, tantes, neven, nichten, broers en zussen erachteraan. Allemaal naar het doopfeest!