3 Nov. Interview, huis te koop en wijn kopen.
Door: Maarten
05 November 2007 | Frankrijk, Parijs
Jean-Luc vertrekt en we gaan “even” wijn kopen. Dan schuift mijn camera van de tafel. Een deuk en een spleet in het huis laten mijn elektronisch oog er gehavend uitzien. Ik laat lijm in de spleet lopen, dan blijft hij dicht. Op het eerste oog werkt alles nog. Geluk gehad Hendriks.
Léon brengt ons naar een Caveau. Daar wordt wijn getankt met pistolen net als op een benzinestation. De wijn komt uit RVSvaten, die verstopt zitten achter de nepvaten tegen de wand. We laten ons goed voorlichten en twijfelen nog even. Waar we op rekenden gebeurt: we mogen proeven. Als de jerrycans gevuld zijn brengt Léon ons naar Chateau Pesquié. Dat is andere wijn en die wordt uit een ander vaatje getapt. Het is er natuurlijk veel duurder. Proeven doen we niet, want we kopen toch niets.
Thuis vraagt Mieke of ik foto’s wil maken van hun huis aan de voet van de Mont Ventoux. Het huis wordt te koop aangeboden, want ze gaan verhuizen naar Marseille. Wie interesse heeft en meer wil weten, kan mailen naar: speetjensml@orange.fr .
Dan komen Duitse vrienden; Günther, Rita en Anja afscheid nemen van Léon en Mieke. Ze vertrekken uit de Vaucluse. Mieke heeft gezorgd voor zelfgemaakte borrelhapjes. Mmmmm! Na het vertrek van de gasten genieten we zittend op de bank, kijkend naar Idols, van de rijsttafel, die Mieke ons voorschotelt. Met de lepel rechts, het glas links, het bord op de schoot en de tv voor ons wordt elke kandidaat beoordeeld. Na de Weekend Miljonairsquiz gaan we pitten.
07 November 2007 - 13:42
Rita, Günter U. Anja:
Es war ein wunderschöner Abend in Mormoiron, an den wir lange zurückdenken werden. Das Kennenlernen, die Gespräche und die Besichtigung des Gefährts waren ein Erlebnis. Wir bewundern die Durchführung dieses Plans und wünschen für die Fortsetzung alles, alles Gute.
Viel Glück -
07 November 2007 - 16:41
Ed Van Kruijssen :
wat leuk om te lezen en te zien wat je al allemaal hebt gedaan. En nu zie ik dat je bij mijn zwager Leon en schoonzusje Mieke op bezoek bent geweest,zie ik ook nog eens hoe zij er met "volle" teugen genieten. Ben benieuwd hoe het verder gaat en waar je verste bestemming ligt en of je ook zo weer, met tractor en woonwagen, naar huis komt of wordt je "opgehaald"?
Heel veel sterkte want ook daar begint het weer wat op winter te lijken, maar je zult ook wel enige verwarming hebben in je wagentje. Groeten en veel sukses.