16 Jan. Naar Ronda.
Door: Maarten
16 Januari 2008 | Spanje, Ronda
Het loopt lekker. Sturend en af en toe terugschakelend wurmen we ons omhoog over kleine passen (780 m) en grote passen. Boven is het koud en de wind verergert het nog. Dankzij het vele klimmen is de versnellingsbak erg warm; dat is comfortabele warmte.
Ronda. Het heeft de oudste arena van Spanje en het stadje wordt gespleten door een enorme kloof. Dory en ik zijn er al eens geweest. Nu is het voor mij een halteplaats op weg naar Lucena.
Peter Wynants, geboren en getogen in Köln, is mij nagereden en spreekt mij aan. Hij heeft het hier goed naar de zin. Paarden zijn zijn hobby en werken doet hij al vijftien jaar niet meer. In Duitsland werkte hij bij AEG, maar die baan heeft hij aan de wilgen gehangen en is met Spaanse vrouw en kinderen hierheen verhuisd. Hij vraagt of ik nog iets wil weten over Ronda “Ja, hoe kom ik hier morgen zo snel mogelijk op de goede weg?” Hij fakkelt niet lang en zegt:”Stap in dan rijd ik dat stuk met je, dat is beter dan uitleggen.” Perfecte oplossing. Vóór ons parkeert een auto en wel zo dat we er niet langs kunnen. Een druk op de claxon en de bestuurder verplaatst zijn auto. Peter reageert heel gelaten met:”Ze kunnen er niets aan doen. Vorig jaar reden ze nog op een ezeltje en die ging vanzelf aan de kant.” Morgen rijd ik in ieder geval zonder twijfels rechtstreeks het stadje uit. Bedankt Peter!
17 Januari 2008 - 17:30
Jan Sleutels:
hopelijk verbetert het weer bij jou gauw, en verder goede reis gewenst verder. -
19 Januari 2008 - 19:21
Ed:
mooie stad zo te zien. Wij hopen er over 2 weken ook een kijkje te kunnen nemen.
hopelijk is het weer dan wat beter dan jij onderweg hebt meegemaakt, maar op de TV te zien wordt het daar steeds beter weer, dus zal er voor jou weer wat te genieten zijn van de zon en ziet er alles ook weer mooier uit. Nog een goed reis en wie weet zie ik je over 14 dagen ergens in de buurt van Malaga.
Groeten,
Ed uit Venray