4 Mrt. Ik worstel en …
Door: Maarten
08 Maart 2008 | Spanje, Madrid
De eerste 40 km’s gaan geweldig. Ik zit linea recta in het centrum van Valencia en ben heel trots erop, dat het zo goed gaat. Te vroeg gejuicht. Een omleiding gooit het goed voorbereide lijstje opeenvolgende plaatsnamen op mijn dashboard met een “strike” om. Vloekend en tierend op die stomme Spanjaarden, die het eerste bord plaatsen, maar het vervolg vergeten!? Van hot naar her, door plaatsjes die niet op de kaart staan, vragend aan iedereen, kijkend naar de zon, worstel ik door de buitenwijken van Valencia. Het vreet tijd, diesel en zenuwen. Na een uur vechten, vooral tegen mezelf en mijn gebrekkig Spaans, ben ik weer in mijn plaatsnamenrijtje terug. Hè, hè!
De rust keert weer in de cabine.
Ik vervolg mijn weg over de N 340. Dat is een soort Middenpeelweg. Om het andere verkeer door te laten rijden ga ik op de smalle vluchtstrook rijden. Poeh, dat is opletten. Ik moet niet weer rechts van de asfalt afkukelen, waar boosaardige verkeersborden staan en de vrachtwagens moeten links mijn spiegel er niet af jassen. Het is stress van de bovenste plank. Ik heb geen alternatief. Morgen staan er zelfs doodsaaie, kaarsrechte 180 km’s naar Tarragona op mijn lijstje over deze N 340. Ik ben er niet blij mee.