18 Okt. Dag van de lange schaduwen.
Door: Maarten
20 Oktober 2007 | Frankrijk, Les Hermites
Chateau Chenonceau uit de zestiende eeuw is gebouwd naast de rivier de Cher. Over de rivier is een galerij gebouwd, die dienst doet als balzaal. Hij wordt prachtig verlicht door de zon. Ook hier hebben de groten der aarde gewoond en hun stempel gedrukt op de inrichting van de vertrekken. Wat denk je van Lodewijk de 14de die wel heel prominent aanwezig is en zeer overtuigd van zichzelf aan de muur hangt. Het is moeilijk om na het zoveelste kasteel niet weer een wandkleed te tonen, een mooie openhaard of een geweldig plafond. Ik kies voor een detail van de kunstige vloer in zachte pasteltinten met een mooi patroon. Kunst onder je schoenen.
Hier ga ik heel tevreden weg.
Even Marijke een belletje geven, dat ik onderweg ben naar het landgoed Vautourneux.
Ook nu glijdt de schaduw door de erg laagstaande zon met mij mee. Ik arriveer op Vautourneux met de ondergaande zon en word hartelijk ontvangen door Bert en Marijke. Met een glaasje Kir als welkomstdrankje wordt bijgepraat. Na de maaltijd genietend van een glas wijn bij de openhaard worden verhalen over de Jeugrubben opgehaald. Bert en ik laten om twaalf uur de twee honden nog uit.
Als je denkt dat ik nu mijn bed induik, dan zit je ernaast. Heel deftig slaap ik in “La Ferme” in een warm bed en toilet en douche naast de deur. Je zuiverste verwennerij!
20 Oktober 2007 - 19:14
Maarten:
Lieve lezers,
Mocht je niet op de site kunnen, bedenk dan dat ik er dan aan werk. Zo lang ik berichten en foto's plaats kun je er niet op. Probeer het wat later nog eens.
Europapa. -
21 Oktober 2007 - 07:41
Peter En Ans:
Hoi die Maarten,
Ik lees dat je veel hebt gezien van Parijs en de omgeving. De rit naar het zuiden zal je zeker gaan bevallen. Hopend krijg je nog mooi weer, zodat je ook nog van de Franse natuur mag genieten.
Voorlopig is dit het laatste nieuws vanuit Meterik. We zullen in Australie je proberen te volgen.
Hartelijke groeten uit de Meterik
Gr. Peter en Ans -
21 Oktober 2007 - 20:17
Wauwel:
lieve buurman!!:D
dankjewel voor de parfum hij ruikt echt lekker:D vind het echt ontzettend lief van jou!!:O nouja.. mis je wel hoor!!
xxwauwel! -
22 Oktober 2007 - 20:00
Katelijn:
prachtige foto's, Maarten!!!
zo zien we weer hoe interessant én mooi ook de schaduwzijde van 't leven kan zijn...